Rhodos Kolymbia

Var ska vi bo på Rhodos?

Har ni siktat in er på Rhodos som nästa semesterdestination men är osäkra på var på Rhodos ni ska bo? Det kan vi hjälpa er med, och ni kommer absolut inte att ångra en semester på Rhodos. Det är på alla sätt en fantastisk semesterö.

Rhodos har ett bra urval av semesterorter och vi vill här peka ut de bästa semesterorterna för familjer med barn, en romantisk parsemetser samt en storstadssemester i Rhodos stad. Vi rekommenderar även det bästa hotellet på Rhodos för en aktiv semester, se längst ner på sidan.

Faliraki Rhodos

Faliraki, norra området

Bästa semesterorten på Rhodos för barnfamiljer
Rhodos har många semesterorter som är bra för barnfamiljer. Byarna har olika egenskaper, men allt som allt är Faliraki på östkusten den bästa semesterorten för barnfamiljer. Faliraki har en lång barnvänlig strand med fin sand och grunt vatten. Greklands största vattenland ligger även i den norra delen av stan. Det är även i Falirakis norra del som de största och mest barnvänliga hotellen ligger. Här heter det ultimata familjehotellet Amada Colossos, som är ett stort och modernt all inclusive-hotell. Det ligger intill stranden, har en egen vattenpark med flera vattenrutschkanor och får väldigt höga betyg av gästerna.

Lindos Akropolis Rhodos

Lindos och Akropolis

Semesterorter för en romantisk parsemester
Lindos är med sina mysiga, smala gator, vitkalkade hus och många väggmålningar Rhodos vackraste stad. Ovanför byn ligger försvarsverket Lindos Akropolis som tidigare skyddade stan mot angrepp. Lindos är en mysig by att bo nära, och det är precis vad man gör med 5-stjärniga vuxenhotellet Lindos Blu som har en spektakulär havsutsikt från poolen, bra restauranger och en romantisk atmosfär. Från hotellet är det bara 100 meter till stranden Vlycha.

Kolymbia är en relativt ny och modern semesterort. Byn är känd för sin huvudgata, Eucalyptus Street, med hundratals vackra eukalyptusträd. Byn har många restauranger, kaféer och härliga sandstränder. Nära både strand och centrum ligger det härliga vuxenhotellet Kolymbia Bay Art Hotel. Hotellet har ett poolområde med extra breda loungesoffor och en fantastisk poolbar. Hotellet har sin egen goda restaurang och här är det möjligt att få en minikurs i grekisk matlagning samt smaka på vin tillsammans med hotellets sommelier.

Akti Kanari strand

Akti Kanari strand, Rhodos stad

Storstadssemester i Rhodos stad
Rhodos stad är inte en storstad i den klassiska meningen, men har å andra sidan många aspekter som ger en god storstadskänsla. Det finns många möjligheter till shopping, bra restauranger, ett kasino och vackra stadsstränder på båda sidor om staden. Dessutom finns den gamla stadsdelen som är en av Europas bäst bevarade medelåldersstäder. Här finns en labyrint av smala gågator, små torg och vackra historiska byggnader. Till parsemestern i Rhodos stad rekommenderar vi 4-stjärniga vuxenhotellet Rhodos Horizon City. Hotellet ligger centralt, har ett härligt poolområde och gästernas betyg är exceptionellt höga.

Om barnen följer med på stadssemestern så är Mitsis Grand Hotel ett väldigt familjevänligt hotell precis intill stranden. Hotellet har ett stort poolområde, flera bra restauranger och många aktiviteter att erbjuda.

Afandou strand Rhodos

Bästa hotellet på Rhodos för en aktiv semester
På Rhodos östkust, nära den härliga semesterorten Kolymbia, ligger 4-stjärniga sporthotellet Levante – powered by Playitas. Hotellet har ett stort utbud av sport- och träningsmöjligheter, ett enormt poolområde och direkt tillgång till den 4 km långa stranden Afandou. Hotellet har bland annat sex tennisbanor, två padelbanor, ett välutrustat fitnesscenter, yonga, många olika former av lagträning samt ett välutrustat cykelcenter med mountainbikes och lantvägscyklar och dagliga guidade cykelturer. Se ännu mer via länken till hotellet.