• Faliraki Water Park

  • Kamikaze Free Fall

  • Stingray

  • Mat Racers

  • Lazy River

  • Faliraki Water Park

  • Faliraki Water Park

  • Faliraki Water Park

  • Faliraki Water Park

Faliraki Water Park – vattenpark

Faliraki vattenpark ligger, som namnet antyder, nära semesterorten Faliraki. Det är Rhodos enda vattenland, och det största vattenlandet i Grekland.

Faliraki vattenpark är en garanterat rolig upplevelse för hela familjen. Det finns flera olika vattenrutschkanor och andra aktiviteter för både barn och vuxna.

De mest utmanande vattenrutschkanorna är markerade med en röd triangel, som till exempel ”Kamikaze” och ”Free Fall”. Efterföljande kategorier är orange och gula, och dessa vågar de flesta gäster prova på. Exempel inkluderar ”Giant Slides”, ”Rafting Slides”, ”Sting Ray” och ”Head First Mat Racers”. I den sistnämnda kan hela familjen tävla mot varandra sida om sida – det gör upplevelsen extra rolig!

Faliraki vattenrutschkanor

För de som vill dra ner på tempot rekommenderas en tur i ”Lazy River”. Här flyter man runt på en jättestor badring i en konstgjord flod. Det är självklart även möjligt att ligga vid poolen och njuta av solen. Det är fri tillgång till solstolarna, och det finns många av dem.

För barnen finns ett stort avskilt område. Här kan de leka i en pool med piratskepp, åka i de små vattenrutschkanorna, samt klättra på en jättelik hoppborg. Det är även populärt att springa under den stora hinken som tippar över med 1000 liter vatten var tionde minut.

Faliraki Water Park

När du blir hungrig finns möjlighet att köpa hamburgare, mackor, pizza, gyros, souvlaki, med mera i en av de många caféteriorna som Faliraki vattenpark erbjuder. Det finns till och med en liten matvarubutik.

Om du inte bor i närheten går det gratis bussar till vattenparken. Den ena kör från Rhodos stad, medan den andra kör via semesterorterna Kiotari, Lindos, Pefkos och Kolymbia.

Du hittar mer information om öppettider och priser på Faliraki Water Parks officiella hemsida.

Faliraki Water Park karta
Vattenparken ligger i den nordliga delen av Faliraki. Många av de stora och vackra familjehotellen ligger inom gångavstånd. Se Apollos många familjehotell i Faliraki, flera av dem nära både stranden och vattenparken.