Faliraki Rhodos

Faliraki

Faliraki är en av de mest populära semesterorterna på Rhodos. Staden ligger på östkusten, ca 14 km. söder om Rhodos stad och bara 10 km. från flygplatsen.

Semesterorten är mest känd för sin vackra och långa sandstrand samt sitt häftiga nattliv. Det går visserligen inte lika vilt till som för i tiden, men staden är fortfarande partystaden nummer ett på Rhodos. Det märks dock inte så mycket i staden och överhuvudtaget inte i närheten av stora familjehotell i stadens utkanter.

Det bästa familjehotellet i Faliraki är Amada Colossos. Ett stort och modernt hotell som erbjuder bästa läge vid stranden och en egen vattenpark med flera vattenrutschkanor.

Faliraki

Faliraki ort

Stränderna i Faliraki
Faliraki bjuder på en av vackraste stränderna på Rhodos. Den nästan fem kilometer långa sandstranden har övervägande finkornig sand och ligger väl skyddad mot västanvinden.

Längs stranden hittar man ett fint utbud av restauranger, strandbarer, solsängar och inte minst, massor av vattensport. Här kan du åka vattenskidor, hyra jetski, få en halsbrytande tur på bananbåten och mycket annat.

Faliraki strand

Faliraki vattensport

På den sydliga änden av stranden är det en officiell naturiststrand, där det även ligger en taverna.

Restauranger och nattliv i Faliraki
Utbudet av restauranger, caféer och tavernor är enormt i Faliraki. De flesta ligger i och runt stadens centrum, och serverar internationella maträtter. I utkanten av staden ligger restaurangen The Monastery, och den är känd för utmärkta, traditionella grekiska rätter.

När natten faller på, kommer Faliraki på allvar i gång. Nattlivet är ganska centrerat omkring två gator, en med barer på en lång rad och en med en massa diskotek.

Faliraki bar

Till de mest populära barer hör Ziggys, Jamaica Bar och Chaplin’s Bar. Här är det ofta happy hour – ta två drinkar, betala för en. Det kanske mest populära dansstället är Q-Club, som spelar olika typer av musik på var sin av tre våningar. Stället BED är känt för att då och då ha internationellt kända discjockeys på programmet.

Aktiviteter i Faliraki
Det finns massor av andra aktiviteter i Faliraki – om strandlivet skulle börja bli tråkigt. En av största vattenparker i Europa, Faliraki Water Park, ligger nämligen i staden. Här kan hela familjen få många timmar att gå, kanske till och med flera dagar.

Kamikaze Free Fall

För de lite större finns en gokartbana, medan alla kan roa sig i bowlinghallen och för barnen finns också flera lekplatser samt den lilla nöjesparken, Luna Park. Med andra ord är Faliraki ett helt klart bra val för barnfamiljer.

I staden Kalithea, som ligger något norr om Faliraki, hittar man en dykarskola.

Faliraki karta
Kring bildens mitt ligger Faliraki centrum, medan de stora och nyare hotellen ligger i den övre delen av bilden och ännu längre mot norr.