St. Pauls bukt
St. Pauls bukt

Topp 10 stränder

Rhodos har många härliga stränder och flera av dem är förbundna med en spännande historia. Mångfalden är stor och bjuder bland annat på små mysiga badvikar, livliga stadsstränder och helt unika naturstränder. På denna topp 10 lista finns det plats för stränder i allas smaker.

Tsambika

Nr. 1: Tsambika
Den bästa stranden på Rhodos är Tsambika, en imponerande sandstrand på öns östra kust. Stranden ligger obeskrivligt vackert och ostört mellan bergen, och det finns inga semesterorter i närheten. Tsambika har alla nödvändiga faciliteter, bland annat strandrestauranger, och är dessutom mycket familjevänlig. Helt klart värd ett besök!

Prasonisi Rhodos

Nr. 2: Prasonisi
Prasonisi på Rhodos sydspets är en enastående naturpärla. Vid högvatten är Prasonisi en liten ö, medan en stor sandbank förvandlar den till en halvö vid lågvatten. Det finns två stora stränder, där den mest genomblåsta är vind- och kitesurfarnas bästa lekplats på Rhodos. Den andra är näst intill perfekt för solbadare och barnfamiljer. De som hyr en bil bör besöka denna naturpärla.

Faliraki strand

Nr. 3: Faliraki
Faliraki är den största semesterorten på Rhodos. Det beror inte minst på den flera kilometer långa sandstranden som sträcker sig längs semesterorten. Stranden har alla faciliteter, bland annat ett stort urval av vattensportaktiviteter, och bakom stranden stoltserar allvärldens barer, caféer och restauranger. Stranden är mycket familjevänlig med grunt och vanligtvis lugnt vatten.

St. Pauls bukt

Nr. 4: St. Pauls bukt
St. Pauls bukt är en nästan stängd bukt med utsikt över Akropolis vid Lindos. Bukten har två stränder som ligger i vackra omgivningar. Den största stranden ligger i buktens sydliga ände, och det är en av de få människoskapade stränder på Rhodos. En vacker strand i lugna omgivningar och med mycket barnvänligt vatten.

Glystra

Nr. 5: Glystra
Glystra är en vacker naturstrand på östkusten norr om semesterorten Kiotari. En vacker sandstrand med kristallklart badvatten, som till glädje för barnen är grunt. Stranden har alla nödvändiga faciliteter inkl. ett litet familjedrivet strandcafé.

Pefkos strand

Nr. 6: Pefkos
Pefkos är en liten översedd semesterort söder om Lindos. Framför byn ligger en vacker lång sandstrand, varifrån man får fin utsikt över omkringliggande berg. Stranden har alla nödvändiga faciliteter, men är skönt lugn och mycket familjevänlig.

Lindos

Nr. 7: Lindos
Lindos är en fin stad, men det är stranden också! Från strandens gyllene sand är det en enastående utsikt över den historiska staden och Akropolis. Mycket bättre utsikt är svårt att hitta. Med sitt grunda och lugna vatten är stranden till och med familjevänlig.

Anthony Quinn

Nr. 8: Anthony Quinn
Stranden Anthony Quinn har fått sitt namn efter den populära skådespelaren med samma namn. Efter att ha filmat ”Navarones kanoner” på Rhodos, köpte skådespelaren nämligen stranden, men köpet blev dock senare annullerat. Stranden ligger otroligt fint i en vacker klippig vik, perfekt för en romantisk strandtur.

Ladiko

Nr. 9: Ladiko
Ladiko ligger i grannviken till Anthony Quinn stranden, och är nästan lika betagande. Många klippor i vattnet gör viken perfekt till snorkling, men mindre bra för barnfamiljer.

Elli strand

Nr. 10: Elli
Elli ligger strax intill huvudstaden Rhodos stad, och är den mest populära stadsstranden på ön. I synnerhet i den sydliga ände vid Mandraki hamnen finns många restauranger och strandbarer, vilket drar till sig särskilt de unga strandgästerna. En fin och levande stadsstrand, som dock är lugnare i den nordliga änden.