Kalithea

Kalithea

Kalithea ligger på Rhodos östkust, mitt mellan Rhodos stad och den livliga semesterorten Faliraki.

Kalithea är mest av allt en samling moderna resorthotell, men det är även en liten by. Hotellen ligger vackert omringade av berg, kalkstensklippor och mysiga havsbukter. Ett av de bästa hotellen (vår favorit i Kalithea) är 4-stjärniga Eden Roc, som ligger i utkanten av stranden.

Kalithea stad

Omgivningarna är så vackra och unika att de är väldigt populära bland modefotografer. Området runt Kalithea har till och med använts i många filmer, bland annat klassikern ’Navarones kanoner’. Några kilometer från kusten ligger den lilla charmerande byn Koskinou som har några få restauranger, kaféer och småbutiker. Koskinou har även en kyrka med ett intressant torn.

Kalithea Rhodos

Stranden i Kalithea
Stranden i Kalithea ligger i fantastiska omgivningar. Den är täckt av grovkornig sand och småsten. Det finns möjlighet att hyra solstolar och parasoller.

Vattnet är kristallklart och därför är bukten mycket populär bland snorklare och dykare. Dessa har bland annat möjlighet att utforska de många små håligheterna i klipporna. Det erbjuds många former av vattensportaktiviteter vid stranden.

Kalithea strand

Restauranger och nattliv
Utöver hotellens egna restauranger finns det några få andra att välja mellan. Ett långt större utbud finns i Rhodos stad och Faliraki, som båda ligger en kort taxiresa bort.

Nattlivet i Kalithea är avslappnat, men det finns några barer. I Rhodos stad, och kanske framför allt i Faliraki, hittas ett pulserande nattliv.

Kalithea restaurang

Aktiviteter och sevärdheter
Rhodos stad bjuder på bra shoppingmöjligheter och massor av sevärdheter, inte minst i den gamla stadsdelen. Det är enkelt att ta sig dit med buss eller taxi.

Den stora vattenparken i Faliraki är bara en kort bilresa bort från Kalithea, och här är barnfamiljer nästan garanterade att ha en fantastisk dag. För barnfamiljer bjuder Faliraki också på det lilla leklandet Luna Park. En lugnare dag är möjlig i det natursköna området Kalithea Springs (bilden härunder) där källorna sedan antikens tider har varit kända för att ha terapeutiska effekter.

Kalithea springs vik

Karta över Kalithea
Kalithea är ett vidsträckt område längs kusten. Den mest centrala delen ligger vid bukten/stranden längst ner på kartan.