Ixia restaurang

Ixia

Semesterorten Ixia ligger vid Ialyssoskusten på Rhodos nordvästkust, bara ca 6 km. från Rhodos stad och intill den större semesterorten Ialyssos.

Ixia har allt man kan tänka sig till familjesemestern, och det är dessutom något lugnare än i grannstäderna. Ett utmärkt familjehotell är Hotel Avra Beach Resort, som ligger vid stranden och samtidigt har stora poolområden. Det finns massor av faciliteter samt gratis WiFi.

Ixia Rhodos

Om man vill ha romantisk parsemester, då är Ialyssoskusten känd för att ha absolut vackraste solnedgångar på Rhodos.

Stranden i Ixia
Ixia har en fin och lång strand, som på flera ställen är sandtäckt i områden med solsängar, men i strandkanten och i vattnet är det ganska stenigt. Vattnet har vackraste blåa och turkosa nyanser.

Ixia strand

Geografiska förhållanden gör att det blåser en nästan konstant vind på havet framför stranden. Det gör Ixia till ett perfekt ställe för windsurfare, men det är även möjligt att mäta krafterna med andra vattensportaktiviteter, och det är till och med möjligt att dyka.

Är vinden och vågorna för starka, har de flesta hotellen stora swimmingpoolanläggningar.

Ixia windsurfing

Restauranger och nattliv i Ixia
Det finns ett stort urval av restauranger i Ixia. Generellt är det bra kvalitet jämfört med prisen, och menyerna är internationella. För att hitta traditionell grekisk mat, kan en kort tur till Ialyssos eller Rhodos stad rekommenderas.

På kvällarna ser flera barer till underhållningen. De som vill ha ett vildare nattliv, kan ta en taxi in till Rhodos, där ännu fler barer och diskotek underhåller hela natten lång.

Ixia hotell

Aktiviteter i Ixia
Om du vill ta en paus från solbadandet och vattensportaktiviteterna, ta en promenad i sakta mak runt bland de små turistbutikerna i Ixia.

Vill du gärna uppleva något mer, tar det bara en kvart med buss eller taxi till Rhodos stad. Här kan du uppleva den enastående gamla stadsdelen med sina charmiga gränder, ringmuren och korsriddarpalats. Eller så kan du besöka den moderna stadsdelen med köpcentra och fashionabla restauranger, caféer och butiker.

Ixia karta