Rhodos Kolymbia

Kolymbia

Kolymbia ligger vackert beläget i Afandoubugten, ca. fyra kilometer söder om Afandou på Rhodos östkust, ganska exakt mellan Rhodos stad och Lindos.

Kolymbia är mest känt för sin flera kilometer långa eukalyptusallé från huvudvägen ända ner till kusten. Längs allén ligger massor av tavernor, kaféer, barer och butiker.

Kolymbia Rhodos

Vill du ha en paus från den livliga staden är du nära både berg och avslappnande olivlundar. Om du inte bara vill ligga på stranden kan du utforska det vackra landskapet på hyrcykel. Många stora hotell av hög klass ligger i Kolymbia, och flera av dem är relativt nya.

Det 4-stjärniga vuxenhotellet Kolymbia Bay Art Hotel ligger nära stranden och på promenadavstånd från centrum av Kolymbia. Hotellet har ett poolområde med extra breda loungesoffor

Kolymbia butiker

Stränder nära Kolymbia
I området runt Kolymbia finns tre utmärkta stränder. Den primära stranden är en blandning av sand och grus. Här finns kaféer och restauranger, och du kan hyra solstolar och parasoll. Här finns många vattenaktiviteter, t.ex. vattenskidor, jetski, vattencykel och kanot.

Kolymbia strand

De två andra stränderna i Kolymbia är mindre, men ändå finns det oftast mer plats här. En av dem ligger dessutom nära centrum och har ett strandkafé.

Det finns ännu fler populära stränder i området, inte minst Agathi och Tsambika. Den sistnämnda nås från Kolymbia via en kort båttur, något man absolut bör testa.

Kolymbia strand

Restauranger och nattliv
Det finns många platser att äta på i Kolymbia, särskilt längs eukalyptusallén. Semesterorten bjuder bland annat på flera fiskrestauranger, och efter middagen kan man tillbringa kvällen på ett av de fina utomhusfiken.

Med både barer och diskotek är nattlivet livligt utan att vara allt för vilt.

Kolymbia

Aktiviteter och sevärdheter
Kolymbia ligger mitt emellan Rhodos stad och Lindos, och bägge platser är värda ett besök. Du tar dig enkelt dit med buss, annars går det att hyra bil på flera ställen i Kolymbia.

Vill man testa en annorlunda strandupplevelse går det båtar till stranden Tsambika från Kolymbia.

Kolymbia karta
Flyttas kartan strax söderut ses den vackra stranden Tsambika.