Haraki

Haraki

Haraki ligger på Rhodos östkust, cirka 36 kilometer söder om Rhodos stad. Om du hyr bil från Rhodos flygplats tar resan cirka 45 minuter.

Fiskebyn Haraki är en charmerande och relativt liten stad som ligger vackert belägen i en bukt. Det är en fantastisk plats för alla som söker en lugn och avslappnande semester i vackra omgivningar.

Haraki Rhodos

Det finns några få butiker i Haraki, inklusive en supermarknad. I kombination med restaurangerna finns allt man kan behöva under semestern.

Haraki by
De flesta turister bor i privat uthyrda semesterlägenheter, men det finns och några små hotell. Det största är 3-stjärniga Alia Luxury Suites, som har 20 hotellägenheter. Hotellet har restaurang och pool och får bra recensioner av sina gäster.

Haraki stad

Stranden i Haraki
Haraki har en härlig strand med en fantastisk utsikt till de små fiskebåtarna, vattnet och bergen. Stranden är täckt av en blandning av sand, grus och småsten. Vattnet är kristallklart och bukten är härlig att simma och snorkla i.

Atmosfären på stranden är härligt fridfull och det finns vanligtvis gott om plats på de arrangerade solstolarna. Det finns även dusch och toalett, men inga vattensportaktiviteter.

Haraki strand

Restauranger och nattliv
De flesta av Harakis restauranger ligger längs strandpromenaden. Här serveras det primärt traditionell grekisk mat och fiskrätter tillagade på nyfångad fisk. Härligt!

Nattlivet är väldigt lugnt, men på kvällen träffas man över en cocktail eller liknande på en av byns barer.

Haraki restaurang

Aktiviteter och sevärdheter
Några hundra meter nordöst om Haraki ligger resterna av borgen Feraklos. Det är en härlig promenad att gå ditt upp.

Lite längre bort i samma riktning ligger den fantastiska sandstranden Agathi, som med sitt stilla vatten är väldigt barnvänlig. Det finns även flera strandkaféer och möjlighet att testa olika former av vattensport.

Tsambika

Den som hyr bil kan på en kvart köra till Rhodos vackra sandstrand Tsambika (bilden ovan). Samma korta bilresa är det till Lindos by, som lockar med sin historiska bydel och resterna av den imponerande fästning Akropolis.

Karta över Haraki
Kartan visar tydligt att den lilla semesterbyn Haraki ligger väl skyddad inne i en sydlig bukt.