• Gamla staden

  • Elli beach

  • Elli beach

  • Casino Rhodos

  • Rhodos stad

  • Rhodos stad

  • Windy Beach

  • Rhodos stad strand

Rhodos stad

Rhodos stad är huvudstaden på Rhodos. Med sina 60 000 invånare huserar staden nästan hälften av öns 130 000 invånare. Avståndet till den internationella flygplatsen är knappa 15 km.

Staden har blivit moderniserad under de senare åren och framstår som en av de mest allsidiga städer i Medelhavet. I den nya stadsdelen finns många shoppingmöjligheter, bra restauranger, fina stränder och ett pulserande nattliv.

Rhodos gamla staden

Stormästarens palats

Den gamla stadsdelen är den största bebodda medeltidsstaden, och den finns med på Unescos lista över världens kulturarv. En otroligt intressant och välbevarad medeltidsstad, byggd omkring Stormästarens palats och Riddargatan (Ippoton).

Som semesterstad har Rhodos stad ett utmärkt urval av hotell. Det bästa familjehotellet i Rhodos stad är Hotel Mitsis Grand Beach. Hotellet har ett inbjudande poolområde med barnpool, möjlighet för all inclusive – och så ligger det nära till både stranden och centrumet.

Elli strand

Stränder i Rhodos stad
Den nordliga delen av Rhodos stad har fina stränder på båda sidor. Alla stränder är täckta med grus, och på flera ställen är det småsten i strandkanten.

Den mest besökta stranden är Elli Beach på stadens östra sida. En riktig stadsstrand med restauranger, trendiga loungebarer och vattensportaktiviteter. Ute i vattnet finns ett hopptorn, ytterst populärt bland de unga. Vattnet är inte särskilt grunt, men det är den mest barnvänliga av stränderna kring Rhodos stad.

På stadens västliga sida ligger Windy Beach. Som namnet antyder, är det ofta blåsigt, vilket kan ge vågor och underströmmar. Till gengäld finns det här mer plats, och det ligger många restauranger och caféer nära stranden. Särskilt den sydliga delen av stranden (parallellt med vägen Akti Kanari) är riktigt fin.

Akti Kanari strand

Akti Kanari strand

Restauranger och nattliv
Rhodos stad erbjuder en mängd restauranger och caféer i alla stilriktningar och prisklasser. Två av de bästa restauranger med grekiskinspirerad mat är Tamam och Kerasma, som båda får otroligt fina recensioner från gästerna. En av de bästa med internationell matsedel är Wonder.

Nattlivet är bland det bästa det grekiska öriket har att bjuda på. Särskilt i den nya stadsdelen finns många barer, diskotek och nattklubbar. Många av dem ligger i området kring bargatan Orfanidou Street, bland annat det populära diskoteket Colorado Club. Den största och mest kända nattklubben är Paradiso Beach Club i utkanten av Rhodos stad. Det är en open-air nattklubb med plats för 4 500 gäster!

Rhodos gamla staden

Aktiviteter och sevärdheter
Den största sevärdheten i Rhodos stad är utan tvekan den gamla staden. Bakom den 4 km långa stadsmuren ligger en av Europas bäst bevarade medeltidsstäder. Staden är som en labyrint av smala gator och gränder med vackra byggnader, måleriska platser, tavernor och små butiker i överflöd. Huvudattraktionen är Stormästarens palats (Palace of Grand Master of Knights). Den byggdes ursprungligen på 600-talet men renoverades för att passa korsriddarna som kom hit på 1300-talet då den användes till att försvara staden.

Rhodos stad shoppinggata

Shopping är bäst i den nya stadsdelen omkring Cypernplatsen (Platia Kyprou), exempelvis i gatorna Ethnarchou Makario och Gallias. Här ligger många av de stora internationella klädjättarna samt butiker, där det är möjligt att köpa kända designmärken. I den gamla staden är Sokrates den största shoppinggatan, och här hittar man en blandning av vanliga butiker och souvenirbutiker.

Rhodos stad karta