Kiotari

Kiotari

Semesterorten Kiotari ligger mitt på Rhodos östkust, ca. 11 kilometer från Lindos.

Kiotari är en av de nyaste semesterorterna på Rhodos, och även en av de vackraste. Centrum ligger längs med genomfartsleden, och här finns några butiker, restauranger och stormarknader.

Kiotari har många bra hotell, inklusive all inclusive-hotellet Mitsis Rodos Village, som är ett väldigt populärt familjehotell med massor av aktiviteter.

Kiotari semesterort

Kiotari strand Rhodos

Stranden i Kiotari
Kiotari har en fin strand som mestadels är täckt av sand. I vattenbrynet och på botten finns det dock en hel del småsten.

Stranden har alla faciliteter som gästerna kan begära. Inte minst vattensportaktiviteter, där det förutom de motoriserade aktiviteterna även finns uthyrning av vindsurfingutrustning och havskajaker.

Inte långt från Kiotari ligger den härliga stranden Glystra, där atmosfären är mer avslappnad än i Kiotari. Vill man ha det helt avslappnat så rekommenderas en tur till stranden i Gennadi.

Kiotari vattensport

Kiotari restaurang

Restauranger och nattliv
De flesta hotellgäster i Kiotari äter på sina all inclusive-hotell. Det finns dock flera restauranger för de som inte har all inclusive eller som helt enkelt vill ha en kväll utanför hotellet.

Nattlivet är till stor del begränsat till hotellunderhållning. När natten faller sig på är det lugn och ro i Kiotari.

Kiotari Rhodos

Kiotari stad

Aktiviteter och sevärdheter
För turister i Kiotari är det mest självklara utflyktsalternativet en resa till den gamla staden Lindos. Här finns vacker arkitektur, blommor och små unika butiker. De som känner sig manade bör även ta trappan upp till historiska Lindos Akropolis, varifrån utsikten är helt unik.

Vill du ha en fantastisk naturupplevelse rekommenderas en bilresa söderut till Prasonisi. Ta med kameran och badkläder, du behöver båda.

Karta över Kiotari
Kartan visar Kiotari som sträcker sig 2-3 km längs kusten. Zoomar man ut några gånger kan man se Lindos mot nordost och Prasonisi nere på sydspetsen.